IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
България
14:10 | 24 август 2019
Обновен: 16:34 | 16 април 2024

Радев от Шипка: Похитителите на българската история нямат място в бъдещето!

Държавният глава поздрави гвардейците по случай честването на 142-рата годишнина от Шипченската епопея

По материала работи: Борис Проданов
Радев от Шипка: Похитителите на българската история нямат място в бъдещето!

Споменът за подвига на героите на Шипка няма да изтлее, заяви президентът Румен Радев по случай 142-рата годишнина от Шипченската епопея.

 

Държавният глава поздрави гвардейците по случай честването на 142-рата годишнина от Шипченската епопея.

 

„В жарките дни на август 1877 година съдбата на българския народ бе на кръстопът. Надеждата за свобода изгрява с обявяването на Руско-турската война“, каза Радев.

 

Той добави, че днес паметникът на връх Шипка е българският храм на свободата.

 

„Тук върху камък е изписан нашият дълг да помним, че на Шипка „на клеветата строшен бе зъбът”, че похитителите на българската история нямат място в бъдещето. Да отстояваме свободата си от посегателство от чужди и свои. Да се изправим срещу цинизма и лицемерието, които задушават правото ни на по-добър и достоен живот”, каза Радев.

 

По думите му паметникът днес е сборен пункт на хиляди родолюбиви българи, които с признателност и благодарност ще поменат безсмъртните.

 

„Преди 85 години народната признателност израсна във величествения Паметник на свободата. Бронзовият лъв продължава да бди в сърцето на родината като страж на свободна България, като символ на държавността и духа, обединяващ българите от всички краища на родните земи“, каза Румен Радев и добави, че трябва да помним миналото си.

 

dnes.bg

Коментари

Новини Варна