IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
България
11:35 | 16 септември 2019
Обновен: 07:31 | 16 март 2024

Румен Радев: Училището е свято място!

Той присъства на откриването на учебната година в 18-то СОУ

По материала работи: Слав Велев
Румен Радев: Училището е свято място!

Българското училище не е само храм на знанието, а и святото място, където нашите деца се превръщат в осъзнати личности, каза президентът Румен Радев по време на откриването на учебната година в столичното 18-то СОУ „Уилям Гладстон“.

 

Президентът благодари за възможността да сподели вълнението от съкровения ден, в който първият училищен звънец отеква в цяла България.

 

„Това е денят, в който нашите деца отново прекрачват прага на училището, за да поемат по светлия път на знанието. Поколение след поколение жадният за просвещение българин предава този скъп завет на своите деца. Знам, че най-вълнуващ е денят за всички първокласници, а той е и не по-малко вълнуващ за техните родители“, каза още той.

 

Президентът допълни, че ако искаме училищата ни да са конкурентоспособни в условията на новия свят, те трябва да бъдат подкрепяни както от институциите, така и от цялото общество.

 

„Училищата трябва да имат прогресивни учебни планове и програми, както и модерна образователна инфраструктура, да пазят и развиват своите традиции, да имат ерудиран и вдъхновен преподавателски състав и да се ползват с подкрепата на родителите“, посочи той.

 

Dnes.bg

 

Коментари

Новини Варна