IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
10:55 | 17 септември 2019
Обновен: 04:49 | 26 март 2024

Вдигнаха хеликоптер за тежко ранена жена в Пирин

Тя е настанена в болница с множество травми

По материала работи: Слав Велев
Вдигнаха хеликоптер за тежко ранена жена в Пирин

Тежка спасителна акция се е провела в Пирин, съобщи директорът на Планинската спасителна служба Емил Нешев, цитиран от Фокус.

 

Сигналът е постъпил в 17:25 часа. Постъпило е искане за спешна евакуация с хеликоптер, тъй като травмите са били много сериозни. Първа група са тръгнали шестима планинска спасители, за да успеят да достигнат навреме пострадалата. Междувременно е тръгнала и хеликоптерна акция.

 

Туристка е получила тежки травми. Предполага се, че жената е родом от Банско, а възрастта й е около 40 години.

 

За разрешаването на случая от ПСС са се свързали с МВР и Министерство на отбраната и напредналото време на светлата част на денонощието не е позволило вдигането на хеликоптер, която е продължила като наземна. Екип от 24 планински спасители от отрядите Банско, Разлог и Добринище са се включили допълнително.

 

Акцията е приключила в 2:30 часа сутринта, като жената е била спасена. Не е известно защо жената е била сама.

 

"Ранената жена е откарана в болницата в Разлог. Има множество травми, като най-сериозната е черепно-мозъчна, има много наранявания в горните и долните си крайници, множество охлузвания и рани", каза Емил Нешев.

 

Директорът на ПСС отбеляза, че е изключително необходимо и наложително в България да има хеликоптери за спасителна дейност, тъй като само това е начинът да успеем да осигурим безопасен и бърз транспорт на пострадал, особено в такива отдалечени местности и е много случаи това е животоспасяващо.

 

Dnes.bg

 

 

Коментари

Новини Варна