IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
08:40 | 21 септември 2019
Обновен: 12:17 | 20 април 2024

БНР може да отнесе глоба до 100 000 лева

Спирането на "Хоризонт" продължи около 5 часа

По материала работи: Пламен Янков
БНР може да отнесе глоба до 100 000 лева

Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
 

Заради 5-часовото спиране на програма "Хоризонт" на 13 септември, комисията за регулиране на съобщенията ще глоби държавното радио с глоба между 10 хиляди и 100 хиляди лева.


Това е размерът, предвиден за това нарушение в Закона за електронните съобщения. Актът за нарушение е връчен на БНР на 17 септември, като днес изтича 3-дневният срок за обжалване, предаде "Дарик".


В съобщението си до медиите КРС представя и резултатите от проверката си, които са предадени на Върховната касационна прокуратура на 16 септември и които бяха публично оповестени. Според тях от държавното радио не са представени доказателства за технически проблем, наложил прекъсването.


БНР има разрешение за ползване на радиочестотен спектър за аналогово радиоразпръскване, което го задължава да осигурява непрекъснатост на излъчването от предавателните станции на територията на цялата страна, посочват от Комисията.
 

Четете още: Петков за болничните: Не съм съгласен да е за сметка на работника

Коментари

Новини Варна