IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
България
14:34 | 21 септември 2019
Обновен: 17:08 | 16 април 2024

Граждани алармират: Оцветени води се излизват в Русенски Лом

Проблемът продължава с години, а хората, които живеят в района, са притеснени

По материала работи: Пламен Янков
Граждани алармират: Оцветени води се излизват в Русенски Лом

Оцветени води, съпроводени с неприятни миризми, се изливат в река Русенски Лом. Проблемът продължава с години, а хората, които живеят в района, са притеснени. 
 

Тъй като реката минава през Западната промишлена зона на града, в канала се изливат води от производството на различни фирми. За да установят замърсителя, екоинспекцията съвместно с ВиК започна масови проверки.
 

Ангел Томов живее от години в квартала, който е в непосредствена близост до реката. Наблюдава цветните води най-често рано сутринта, като гледката е съпроводена и с неприятна миризма. 
 

Доскоро районът е бил предпочитан за отдих и риболов. Сега рибари няма, а мястото се е превърнало в сметище. 
 

От екоинспекцията и ВиК извършват редовно проверки по сигнали. Най-често нарушители са фирми, които заустват водите си без съответните разрешителни. 
 

Проверките ще продължат, а фирмите, които изливат водите си без разрешение, също ще бъдат санционирани. На общината пък ще бъде издадено предписание за премахване на нерегламентираното сметище.


Bulgaria ON AIR


Четете още: ПТП затруднява движението на АМ "Тракия"

Коментари

Новини Варна