IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
10:48 | 23 септември 2019
Обновен: 14:57 | 17 април 2024

Уволниха скандалния доктор Лазов от МБАЛ Пазарджик

Лекарят поставял стентове на здрави хора

По материала работи: Пламен Янков
Уволниха скандалния доктор Лазов от МБАЛ Пазарджик

Със заповед на изпълнителния директор на "МБАЛ Пазарджик" АД д-р Васил Вълчев е отстранен д-р Петър Лазов, инвазивен кардиолог в Кардиологично отделение - Катетеризационна Ангиографска/ лаборатория, до приключването на проверките на всички контролни органи. При доказване на вина и нарушения ще бъдат предприети най-строги мерки и уволнение.


Пациентите ще бъдат преглеждани и лекувани от останалите висококвалифицирани специалисти в отделението.


За дейността на д-р Петър Лазов се извършва вътрешна проверка, съдействие се оказва още на прокуратурата и Медицински одит.
 

По отношение на визираните в репортажа на Нова ТВ задължения от 3 млн. лв., става въпрос за натрупани стари такива от преди 2013 г., които са наследени от предишното ръководство на "МБАЛ Пазарджик" АД. Те идват от неизгоден договор за енергийна ефективност, по който се водят дела и прокурорски разследвания. "МБАЛ Пазарджик" АД вече има спечелено дело във Върховния касационен съд по неизгодния договор.

 

Коментари

Новини Варна