IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
България
16:01 | 9 октомври 2019
Обновен: 20:33 | 3 март 2024

Задържаха бракониер със 185 кг риба на "Ястребино"

Рибата ще бъде дарена

По материала работи: Слав Велев
Снимката е илюстративна.

Установен е бракониер на язовир "Ястребино" край Антоново. От водата на водоема са извадени 1250 метра бракониерски мрежи и 185 кг уловена риба в тях. Това съобщи след нощната акция ръководителят на доброволците от Централната рибно-опазваща организация Шенол Хасанов, пише БТА.

 

Акцията е била съвместна - участвали са доброволци на ЦРОО, представители на ИАРА и на полицията. Бракониерът е установен с помощта на термокамера. Доброволците забелязват лице вблизост до язовира, открита е и опъната 200-метрова мрежа в работно състояние. При последващ обход с лодка от водата са извадени още 1000 метра мрежи. Извадена е и уловената в тях риба - голямо количество бяла риба, каракуда и костур - общо близо 185 кг. Голяма част от рибата е била мъртва.

 

Бракониерът е задържан. Образувано е досъдебно производство. Рибата ще бъде дарена, обясни Хасанов.

 

При акция на доброволците от ЦРОО клон Ястребино предната вечер са открити една мрежа с дължина 200 метра и 7 коша за улов на раци с уловени в тях около 5 кг раци.

 

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна