IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
България
16:39 | 19 ноември 2019
Обновен: 06:13 | 25 март 2024

Караниколов: 1 млрд. евро са турските инвестиции в България

По материала работи: Слав Велев
Караниколов: 1 млрд. евро са турските инвестиции в България

„Близо 1 млрд. евро са турските инвестиции в България, а само за първото полугодие на 2019г. турски компании са инвестирали 23 млн.евро у нас”, заяви министърът на икономиката Емил Караниколов, съобщиха от пресцентъра на министерството.

 

Той подчерта предимствата на България като инвестиционна дестинация и посочи, че в последните години се отбелязва стабилен икономически ръст, както и че страната ни е лидер в региона по финансова стабилност, макроикономическо развитие и състояние на кредитния  рейтинг.

 

„България е сред страните с най-ниски данъчни ставки в Европа и се отличава с най-ниските оперативни разходи в ЕС“, изтъкна той и допълни, че активно се работи по развитието на индустриалните зони в цялата страна и инвестирането в образованието. По думите му се отчита ръст на износа и на Брутния вътрешен продукт, а стоките, които се изнасят от страната, са с висока добавена стойност, което подобрява конкурентоспособността на икономиката.

 

„Съществува потенциал за привличане на инвестиции в области, в които имаме конкурентни предимства като производство на части и компоненти за водещи световни производители на автомобили, иновации, информационни технологии и телекомуникации, машиностроене, електроника и електротехника, химическа и фармацевтична промишленост,  както и проекти за изграждане и модернизиране на транспортната инфраструктура“, допълни Караниколов.

 

dariknews.bg

Коментари

Новини Варна