IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
България
09:09 | 20 ноември 2019
Обновен: 18:01 | 16 април 2024

Свидетел: Минаха два часа преди починалото дете да влезе за преглед

Имало спорове в лекарския кабинет дали детето да бъде прието

По материала работи: Слав Велев
Свидетел: Минаха два часа преди починалото дете да влезе за преглед

Повече от два часа са минали, докато починалото 3-годишно дете е било хоспитализирано, обясни свидетел на случката. Заради трагедията министър Кирил Ананиев назначи проверка на три столични болници.

 

"Детето престоя повече от два часа от момента, в който влезе за преглед, до момента, в който беше хоспитализирано в Педиатрията”, разказа Ясен Ничев.

 

В същия ден самият той е чакал около три часа и половина заедно с детето си пред спешния кабинет. По думите му починалото 3-годишно момченце е било видимо в критично състояние.

 

Имало е и спорове в лекарския кабинет дали то да бъде хоспитализирано.

 

"В кабинета, освен д-р Георгиева, имаше още един лекар. Имаше размяна на реплики между тях. От това, което чухме, д-р Георгиева явно е била против детето да бъде прието. Другата лекарка направи повече, за да може то да бъде хоспитализирано”, разказа Ясен Ничев пред bTV.

 

По думите му пред спешния кабинет винаги се чака много, а лекарите преценяват кой случай е по-спешен от друг.

 

"Лекарите работят там, когато не са в болницата и не преглеждат деца. Тоест чисто административно те нямат капацитет да обслужват всички пациенти”, каза още Ничев.

 

Той обаче уточни, че педиатрите там като цяло имат нормално и човешко отношение, както и подход към децата и самият той няма оплаквания от тях.

 

Според Ясен Ничев дългото чакане пред спешния кабинет не зависи от лекарите, а става въпрос за организационни проблеми на болницата. Той е на мнение, че има нужда от промяна и нормално функционираща педиатрична болница, в която да има спешен кабинет и отделения, където децата да бъдат своевременно настанявани при нужда.

 

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна