IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
България
16:29 | 21 ноември 2019
Обновен: 17:43 | 17 март 2024

Цацаров: КПКОНПИ има потенциал, ще я разбудя, ще върна имиджа й!

Действащият закон има доста несъвършенства, смята кандидатурата на ГЕРБ

По материала работи: Слав Велев
Цацаров: КПКОНПИ има потенциал, ще я разбудя, ще върна имиджа й!

Сотир Цацаров, който е кандидатурата на ГЕРБ за председател на КПКОНПИ, призна, че ако бъде избран, целта му ще е да събуди Комисията от състоянието, в което се намира.

 

"Приех номинацията, защото считам, че комисията има потенциал и мога да допринеса за това тя да получи мястото, което й отрежда законът", каза той.

 

Цацаров обясни, че в своята концепция като кандидат за шеф на Антикорупционната комисия ще предложи съвсем конкретни и прагматични неща, които "при всички случаи ще бъдат свързани с това тя да бъде събудена от състоянието, в което се намира сега".

 

Той смята, че законът за Комисията се нуждае от промени, но призна, че не е негова работа да предлага такива.

 

Според него обаче действащият закон има доста несъвършенства.

 

"Ако ме питат на изслушването, няма да скрия мнението си, но дали ще бъде направено, не зависи от мен“, каза той.

 

Цацаров обаче смята, че предложението на БСП председателят на Комисията да се назначава само от президента, не е съвсем добра.

 

Той призна, че въпреки че номинациите за шеф на КПКОНПИ са само две – неговата и на кандидата на "Воля", не се чувстван избран.

 

"За момента съм просто кандидат“, каза той. Според Цацаров само един човек на какъвто и да е пост, не може да се справи сам. Той обаче се зарече, че ще направи максимума, на който е способен, за да върне имиджа на Комисията, ако я оглави.

 

 

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна