IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
България
14:34 | 8 декември 2019
Обновен: 00:58 | 3 март 2024

Какво време ни очаква в началото на седмицата?

Във вторник ще има захлаждане с дъжд, на места - сняг

По материала работи: Слав Велев
Какво време ни очаква в началото на седмицата?

През нощта ще преобладава ясно време. До сутринта на много места по поречията ще се образува мъгла. Минималните температури ще са между минус 2 и 3 градуса.Утре ще е предимно слънчево, но на места в низините и котловините през по-голямата част от деня ще е мъгливо. Почти тихо, в Източна България със слаб южен вятър.

 

Максималните температури ще са между 7 и 12 градуса, по-ниски в районите с трайна мъгла.Над Черноморието ще е предимно слънчево. Сутринта на места видимостта ще е намалена. Ще духа слаб южен вятър. Максимални температури ще са в интервала 10-12 градуса. Температурата на морската вода е 11-12 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.Над планините ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен запад-югозападен вятър. Ще се затопли и максималната температура на 1200 метра ще е около 9 градуса, на 2000 метра - около 3 градуса.

 

Във вторник на места покрай Дунав и в Горнотракийската низина ще бъде мъгливо или с ниска облачност. От югозапад облачността ще се увеличава и до вечерта в Югозападна България ще завали дъжд, в планините над 1200 метра - сняг. През нощта срещу сряда от северозапад ще проникне малка порция студен въздух и във високите котловинни полета на Западна България дъждът ще премине в сняг.През деня в сряда вятърът ще се ориентира от изток-североизток, ще бъде слаб, в източните райони до умерен. В Югозападна България валежите ще продължат.Слаби превалявания, предимно от дъжд, ще има и на отделни места в останалата част от страната. Минималните температури ще бъдат между минус 1 и 4 градуса, максимални - между 3 и 8 градуса, в югоизточните райони до 11-12 градуса.

dnes.bg

 

Обърнат ТИР затвори Ришкия проход

 

Коментари

Новини Варна