IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
14:41 | 11 декември 2019
Обновен: 18:13 | 16 април 2024

Правителството купува нов самолет

МС възложи сключване на договор на Авиоотряд 28

По материала работи: Борис Проданов
Правителството купува нов самолет

Министрите от кабинета "Борисов-3" възложиха на Авиоотряд 28 да сключи договор за доставка на нов самолет за правителствени нужди, съобщиха след днешното заседание на Министерския съвет (МС).

 

Правителството прие решение да възложи на генералния директор на Авиоотряд 28 да проведе преговори за сключване на договор за доставка на въздухоплавателно средство за изпълнение на полети със специално предназначение. Резултатът от преговорите ще бъде докладван на Министерския съвет за приемане на постановление, се казва в съобщението на МС. 
 

Със същото решение се възлага да бъдат проведени необходимите процедури, съгласно българското законодателство, за изграждане на хангар за съхранение и техническо обслужване.

 

На 15 ноември 2019 г. правителственият самолет "Фалкон" е имал технически проблеми, докато на борда са били премиерът Бойко Борисов и делегацията, с която той бе в Солун.

 

В същия ден се заговори за покупката на нов самолет за правителствени нужди. 

 

Коментари

Новини Варна