IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
14:56 | 13 декември 2019
Обновен: 19:58 | 20 април 2024

Младен Маринов поиска система за ранно долавяне на прояви на екстремизъм

Заместник-вътрешният министър на Албания припомни, че проблемите и заплахите пред всички страни в региона са общи

По материала работи: Борис Проданов
Младен Маринов поиска система за ранно долавяне на прояви на екстремизъм

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов се обяви за изграждане на система за ранно долавяне на прояви на екстремизъм, още на ниво език на омразата. Нужен е всеобхватен подход за справяне с тези предизвикателства, каза той след откриването на тематичен форум за сигурността в региона.
 

България е страна с нисък риск, няма идентифицирани българи, включени в организации, които да участват във военни конфликти или да подготвят такива прояви.
 

Колегата му от Северна Македония Оливер Спасовски заяви, че с опасните форми се сблъскват всички страни по света.
 

Заместник-вътрешният министър на Албания Румина Куко припомни, че проблемите и заплахите пред всички страни в региона са общи. Затова всички страни, които не са в ЕС, трябва колкото може по-бързо да се присъединят, за да се работи още по-лесно за противодействието на тези заплахи.
 

Косовският вътрешен министър Екрем Мустафа заяви, че за Западните Балкани остава основно предизвикателство как да се воюва срещу екстремизма.

БТА

 

 

Коментари

Новини Варна