IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
17:16 | 28 декември 2019
Обновен: 14:20 | 8 май 2024

Бойко Борисов: Има вода в пещерите за Перник

През следващите 5-6 г. ще трябва да бъде намерено работещо решение за бъдещето на „Марица изток“

По материала работи: Борис Проданов
Бойко Борисов: Има вода в пещерите за Перник

По думите на премиера Бойко Борисов около 20 млн лв. ще струва подмяната на водопроводната мрежа в Перник, където се оказало , че нищо по нея не е правено още от далечната 1955 г.

 

„Днес имаме една хубава новина, проучванията са показали че в пещерите има вода, което ще ни облекчи, но ще се наложи да поставим поне 80 км нови тръби. Ще работят 4 екипа, държавното „Монтажи“ също ще помага, всеки който е допринесъл за сегашното състояние там ще си понесе отговорността!“, категоричен беше той и отклони настояванията за изграждането на четирилентов път от автомагистрала „Тракия“ към Стара Загора.

 

Според Бойко Борисов през следващите 5-6 г. ще трябва да бъде намерено работещо решение за бъдещето на енергийно-промишления комплекс „Марица изток“, където ще трябва да се затворят откритите рудници за добив на лигнитни въглища, а топлоцентралите да преминат на друг тип гориво.

 

“Решението ще бъде взето колективно, а не еднолично. Ние не можем с лека ръка да се откажем от мястото, където се произвежда 60 на сто от електроенергията ни, просто не можем да заменим  тази бази с нещо друго, със сигурност има по-съвременни технологии, те трябва да бъдат избрани след  диалог  с всички …“, настоя Борисов и напомни че на територията на комплекса работят 15-20 000 души, които трябва да бъдат спокойни за бъдещето си.

 

Прочетете още: ТВ "Черно море" - Прогноза за времето 29.12.2019 г.

 

Коментари

Новини Варна