IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
България
14:43 | 26 януари 2020
Обновен: 22:22 | 23 март 2024

Токсични отпадъци тровят рибата в река Марица

Бързите тестове са отхвърлили наличието на цианид

По материала работи: Слав Велев
Токсични отпадъци тровят рибата в река Марица

Токсично е замърсяването на водите на река Марица между Пазарджик и Пловдив, където вчера изплува мъртва риба. Това сочат първите резултати на взетите проби. Бързите тестове са отхвърлили наличието на цианид. До момента са извършени огледи на три места по поречието на река Марица и в четири фирми в района на Пазарджик, пише Bulgaria ON AIR. Вредните вещества са стигнали по течението от Пазарджик до Пловдив и Първомай, има опасност да стигнат и Хасково.

 

Течът на вредни вещества е от фирма, която се занимава с преработка на отпадъци и събиране на вторични суровини. Все още властите уточняват какво е опасното вещество във водата.Районната прокуратура в Пазарджик издаде заповед да не се изнася нищо от речното корито, докато не се установи причината за измирането на рибата.Няма опасност за качеството на питейната вода в Пловдив, но превантивно се ограничава ползването на две от четирите помпени станции в града.

dnes.bg

Мъртвата риба в Марица край Пазарджик и Пловдив заради изпускането на пластмаса

Коментари

Новини Варна