IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
България
14:34 | 4 февруари 2020
Обновен: 18:53 | 16 април 2024

Борисов за изявлението на Радев: Това е пряка намеса в независимостта на властите

Премиерът коментира изявлението на президента, че снема доверието си от правителството

По материала работи: Борис Проданов
Борисов за изявлението на Радев: Това е пряка намеса в независимостта на властите

Бойко Борисов коментира думите на президента Радев, който по-рано през деня заяви, че е снел доверието си от правителството.


„Как ще свали нещо, което той не дава? Не той ни е дал властта. Ние сме спечелили изборите по законен начин. Това е пряка намеса в независимостта на властите. Президентът прави точно обратното на това, което говори по принцип. Съжалявам, че си е изпуснал нервите”. Така премиерът Бойко Борисов коментира изказването на Румен Радев, че снема доверието си от правителството.

 

Министър-председателят заяви, че по принцип кабинетът „няма пресечни точки с президентството, освен безсмислените Консултативни съвети, на които никога нищо не се решило”.

 

Борисов допълни, че е свалил своето доверие от президента още през декември.

 

„Проблемът му не е с правителството, а с други независими институции. Иска да отклони атаката към нас, защото ние сме беззащитни и така му е по-изгодно. Само преди три дни е казал, че кабинетът работи прекрасно и води най-добрата, балансирана външна политика”, категоричен е премиерът.

 

Той смята, че с обръщението си към нацията, Радев е направил „чисто политическа заявка”. „Търси си враг. Сътрудниците му казват, че иска да прави партия. Аз не се боя от това. И никога не съм казвал, че ще се кандидатирам за президент. Напротив!”, категоричен бе Борисов.

nova.bg

 

Още по темата: Румен Радев свали политическо доверие от правителството

Коментари

Новини Варна