IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
България
13:04 | 24 февруари 2020
Обновен: 03:25 | 28 март 2024

Борисов свиква извънреден Съвет по сигурността заради коронавируса

Органът към МС ще обсъди данни за разпространяването на заболяването

По материала работи: Пламен Янков
Борисов свиква извънреден Съвет по сигурността заради коронавируса

Министър-председателят Бойко Борисов свиква утре извънредно заседание на Съвета по сигурността във връзка с разпространението на вируса COVID-19, съобщиха от правителствената пресслужба.
 

В рамките на консултативния и координиращ орган към Министерския съвет ще бъдат обсъдени данни за разпространението на заболяването, предприетите срещу него мерки в национален и международен аспект, както и необходимите по-нататъшни действия.
 

Около 77 000 души са заразени в Китай, където миналата година вирусът се появи, близо 2600 са загинали.
 

Повече от 1200 случая са потвърдени в 26 други страни, има повече от 20 починали. Италия отчете четвърта жертва в понеделник.
 

Афганистан, Кувейт и Бахрейн съобщиха за първите си случаи, а заразените са хора, завърнали се от Иран.
 

В Южна Корея, където има най-много потвърдени случаи извън Китай, има вече над 760. В Италия, в която има най-много случаи на заразени в Европа, има 165 болни. 50 000 жители на регионите Ломбардия и Венето са посъветвани да не излизат от домовете си. 
 

Иран потвърди в неделя за 43 случая на заразени. В Северна Корея все още няма случаи, но страната дели дълга граница с Китай.  В Китай бе съобщено за нови 409 заболявания в понеделник. 


Четете още: Коронавирусът вече е регистриран в 28 страни
 

Коментари

Новини Варна