IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
България
15:54 | 24 февруари 2020
Обновен: 22:03 | 16 април 2024

Маринов: Нужни са бързи и общи действия сращу коронавируса

Вътрешният министър обсъди мерките за защита с баварския си колега

По материала работи: Пламен Янков
Маринов: Нужни са бързи и общи действия сращу коронавируса

Вътрешният министър Младен Маринов и баварския му колега Йоахим Херман са обсъдили мерките, които трябва да бъдат взети за ограничаване на коронавируса в Европа.


След срещата Маринов заяви, че ситуацията в Италия е притеснителна и затова трябва да се планират бързи и ефектвни общи действия за ограничаване на вируса.


Всяка страна трябва да вземе своите мерки за охрана на границите и при проява на симптоми да се реагира спешно. В момента има срещи между различни институции, преглеждат се и планове, за да сме ефективни ако се появи заплаха за страната, каза Маринов, цитиран от БТА и Dnes.bg.


Обезпокоени сме от събитията в Северна Италия, до момента там не е установен източникът на разпространение. За нас в Германия, а и за всички нас в Европа, е важно този вирус да не се разпространява, каза Херман.


Двамата с Маринов говорили за трафика за културно-исторически ценности, нелегалната миграция като заплаха, която още не е отминала.


Все още има региони, където тя е засилена, каза българският министър.


Четете още: Борисов свиква извънреден Съвет по сигурността заради коронавируса

Борисов свиква извънреден Съвет по сигурността заради коронавируса

 

Коментари

Новини Варна