IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
09:29 | 24 февруари 2020
Обновен: 15:39 | 20 април 2024

Между блоковете в "Столипиново“ се появи кошара за овце

Около 20 животни отглежда стопанинът абсолютно незаконно

По материала работи: Слав Велев
Между блоковете в "Столипиново“ се появи кошара за овце

Пореден абсурд в пловдивския квартал "Столипиново". Между жилищните блокове се появи ферма за отглеждане на животни. Специално заградени кошари с овце запълват междублоковото пространство. Властите в Пловдив признават, че тези животни се отглеждат без никакво разрешение.Според хората, които живеят в района, става въпрос за около 20 овце.През деня те са на паша.

 

"Вчера получих сигнала и веднага дойдох на проверка. Сигнализирах и 6-то Районно управление. Когато дойдохме, животните ги нямаше. Ще бъдем безкомпромисни", заяви Иван Стоянов, кмет на район "Източен" в Пловдив пред Нова тв.Той обясни, че е почти сигурно кой е собственикът на импровизираната ферма, която е изградена в изоставена сграда.Стоянов допълни, че ще бъдат сигнализирани РЗИ, Агенцията по безопасност на храните."Постройката е незаконна, отглеждането на животни в квартала е забранено", отсече районият кмет.

 

dnes.bg

Четете още: Прокуратурата обвини двама за замърсяване на р. Юговска с цианиди

Коментари

Новини Варна