IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
България
15:20 | 28 февруари 2020
Обновен: 06:11 | 3 март 2024

Двама българи под наблюдение заради коронавирус

Те нямат симптоми, но преди това са били в Италия

По материала работи: Пламен Янков
Двама българи под наблюдение заради коронавирус

Двама българи, които работят в земеделския комбинат „Пелагония“, са под домашна карантина. Това е потвърдено от местния център за обществено здравеопазване, пише информационният сайт Сакам да кажам, цитиран от Dnes.bg.
 

Двамата работници нямат симптоми на коронавирус, но са под наблюдение, тъй като преди това са били в Италия.
 

Те са пристигнали снощи в Битоля и са отишли за проверка в центъра за обществено здравеопазване.
 

„Разговаряно е с фирмата, в която работят, че не бива да ходят на работа и че съгласно препоръките те ще бъдат под домашна карантина, съответно под здравно наблюдение 14 дни. В този период те ще бъдат следени, ще комуникират със санитарните инспектори и компетентните от центъра за обществено здравеопазване. Те нямат симптомите на болестта, но трябва да мине този период от 14 дни под наблюдение“, каза директорката на центъра Елизабета Кръстевска.


Това е първият случай на домашна карантина на хора в Битоля поради опасност от коронавирус.


Първата пациентка от Северна Македония, при която е констатиран коронавирус, е на 50 години. Тя е пристигнала с микробус от Италия в Скопие, като е влязла през границата със Сърбия. Жената в момента е в болница и е в добро състояние.


Междувременно министерството на здравеопазването на Сърбия съобщи, че в страната няма заразени с коронавирус, предаде Танюг.


Още по темата: Актуална информация относно коронавируса

Коментари

Новини Варна