IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
България
10:35 | 29 февруари 2020
Обновен: 15:22 | 17 април 2024

Гранична полиция: Армията няма да се включва засега по границата заради мигрантите

На граничен пункт "Капитан Андреево" е спокойно

По материала работи: Слав Велев
Гранична полиция: Армията няма да се включва засега по границата заради мигрантите

На граничен пункт „Капитан Андреево“ всичко изглежда спокойно. Стана ясно, че засега няма необходимост от включване на българската армия, след като в петък Анкара заяви, че няма да затваря границите си за бежанците.

 

Те пък се струпаха на ГКПП Пазаркуле на турско-гръцката граница и искат да стигнат до Европа през Гърция.

 

Няма колони от автомобили, след като от вчера има засилено присъствие заради евентуална бежанска вълна и предотвратяване на влизането на нелегални мигранти у нас.

 

"Към момента не е необходимо да изпращаме армия по границата, но имаме готовност", посочи директорът на Главна дирекция „Гранична полиция“ гл. комисар Светлан Кичиков. На границата сега са разположени екипи на жандармерия и служители от областните дирекции на МВР.

 

„Към настоящия момент не е необходимо да привличаме допълнително сили от тези на МВР, но имаме готовност, водили сме разговори с колегите от армията при необходимост да бъдат привлечени и техни сили. Пътникопотокът е малко по-затруднен на входа“, каза Кичиков, цитиран от bTV.

 

„Знаете какво се случва в  съседната ни държава. Към България все още нямаме поток от мигранти. Надяваме се, че няма да има. Нищо по-различно от предишните дни не се е случвало. Към този час имахме два опита с изключително малък брой хора. Има движение на групи в посока гръцката граница. В резултат от разговорите, водени между нашия премиер и турския президент, има влияние. Една такава криза, това са много хиляди, които вървят към Европа, няма как да не повлияе дипломацията”, заяви междувременно главен комисар Светлан Кичиков, директор на „Гранична полиция”, на брифинг.

 

Dnes.bg

 

Коментари

Новини Варна