IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Икономика
14:24 | 16 май 2019
Обновен: 15:24 | 16 април 2024

ЕРП Север стартира лятната обучителна програма „Първи стъпки в кариерата“ за 2019 година

Кандидатите могат да подават заявления в компанията до 14 юни

По материала работи: Пламен Янков
ЕРП Север стартира лятната обучителна програма „Първи стъпки в кариерата“ за 2019 година

ЕРП Север започна прием на заявления за триседмичната платена лятна програма за ученици и студенти – „Първи стъпки в кариерата“. За участието си в програмата бъдещите инженери получават възнаграждение, а след края на обучението имат възможност да кандидатстват за постоянна позиция в компанията. Всеки студент 3-ти и 4-ти курс, както и ученик 12-ти клас, обучаващ се в сферата на Енергетиката, може да заяви участие в „Първи стъпки в кариерата“.
 

Програмата има за цел да позволи на учащите да усвоят първоначален професионален опит в реални работни условия и да формират умения за работа в енергийния сектор. По време на обучителния период участниците в „Първи стъпки в кариерата“ се обучават от опитни квалифицирани колеги в ЕРП Север. Натрупаната практика в голяма енергийна компания с утвърден работодателски бранд ориентира учащите в професионалния профил, който искат да изберат за своето бъдещо кариерно развитие. Запознаването с процесите в компанията и усвояването на знания в корпоративна среда са приложими във всяка сфера на сектор Енергетика.
 

Програмата „Първи стъпки в кариерата“ се провежда в Североизточна България за четвърто поредно лято и улеснява прехода на бъдещите енергетици от учебния процес към техния активен професионален път. Успехът на лятното обучение се дължи на тясното сътрудничество на ЕНЕРГО-ПРО с техническите учебни заведения в Североизточна България. Всяка година електроразпределителната компанията осигурява работни места на десетки младежи, правещи първи стъпки в своето професионално развитие в енергийната сфера. Провеждат се активни информационни кампании в средните и висши училища на територията, обслужвана от ЕРП Север, за популяризиране на възможностите за професионално развитие и стаж.
 

Енергийната компанията очаква заявленията на желаещите да се включат в програмата кандидати на имейл careers@energo-pro.bg с тема „Първи стъпки“ до 14 юни 2019 г. Пълна информация за актуални проекти, стажантски и постоянни позиции са публикувани в секция Кариери на сайта на ЕНЕРГО-ПРО: https://www.energo-pro.bg/bg/Karieri.

 

Коментари

Новини Варна