Икономически спектър

Още новини от Икономически спектър

Енергийна криза във Венецуела и задълбочаваща се политическа криза в южноамериканската държава. Какво развитие прогнозират експерти?

До края на 2020г. трябва да заработи европейската прокуратура, в която до сега участват 22 държави. Кой ще е главният прокурор на Съюза?

Как влияе забавеният ръст на световната икономика и търговската война между САЩ и Китай на централните банки?

След като Германия и Франция уредиха противоречията си около „Северен поток 2“ ще се реализира ли проектът, който дълго време беше на ръба на провала?

Венецуела – държавата с двама президенти. Какво се случва в южноамериканската страна и до къде ще стигне политическата криза?

Започна Световният икономически форум в Давос. Кои са основните теми и защо на откриването не присъстваха Тръмп, Макрон и Мей?

Британският парламент отхвърли сделката на премиера Тереза Мей с Европейския съюз за излизане на Обединеното кралство от Общността. Държавата изпадна в най-тежката политическа криза от 50 години насам. Какво следва?

Пакетът „Мобилност“ на френския президент Еманюел Макрон предизвика протести и сред българските шофьори. Защо документът създаде напрежение и ще бъде ли приет в Европейския парламент?

Търговските войни през последната година въвлякоха в сложни отношения всички големи икономически сили в света. С какво се характеризират и как ще се развият?

Броени дни преди да поеме ротационното председателство на Съвета на ЕС Румъния е разтърсена от скандали. Какво се случва в Северната ни съседка?

Още новини