Икономически спектър

Още новини от Икономически спектър

Започва ли тепърва драмата Брекзит и колко време ще продължи след като британският премиер Борис Джонсън не отстъпва от намерението си да изведе страната от ЕС в края на октомври?

Въпреки несъгласието на френския президент Еманюел Макрон ЕНП държи на кандидатурата на Манфред Вебер за председател на ЕК. Какви са шансовете му и кои са другите 9 кандидати?

Изминаха почти три години откакто Великобритания реши да напусне ЕС. След мъчителни преговори и неуспешни споразумения Брекзит остава във фокуса на медии и политолози. Обобщените коментари по темата, гледайте в aнализa на Елена Кирова

Как гласува Европа на изборите за европарламент и сбъднаха ли се евроскептичните прогнози? Анализ на Елена Кирова.

Горя сърцето на Европа. Ще бъде ли реставрирана и как парижката „Нотр дам“?

Президентски избори в Украйна и Словакия, местни в Турция. Какви бяха изненадите и какво предвиждат анализатори?

Брекзит без сделка може да предизвика извънредна ситуация в държавата. Какъв развой прогнозират анализатори?

Месеци наред Сърбия се бунтува срещу президента Вучич и корупцията в страната. Западната ни съседка е сред малкото съюзници на Русия в Европа. Какво предстои?

Енергийна криза във Венецуела и задълбочаваща се политическа криза в южноамериканската държава. Какво развитие прогнозират експерти?

До края на 2020г. трябва да заработи европейската прокуратура, в която до сега участват 22 държави. Кой ще е главният прокурор на Съюза?

Още новини