IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Икономика
13:56 | 29 октомври 2014
Обновен: 01:53 | 14 април 2024

Искат големи глоби и за незаконните табели

Предложението е на общинския съветник от ПП „Движение “Нашият град” Андрей Василев

По материала работи: Златина Добрева
Искат големи глоби и за незаконните табели

Нужно е да има големи глоби и за незаконните рекламни табели, които са превзели Варна. Това предложи по време на днешното заседание на правната комисия към местния парламент, общинският съветник от ПП „Движение “Нашият град” Андрей Василев.
Идеята си той обяви по време на дебатите за промяна на Наредбата за рекламната дейност на територията на града. Според новите текстове, който лепи плакати, обяви и всякакви рекламни материали на непозволено место, ще плаща огромна глоба.
Тя може да достигне до 1000 лева за граждани и 5000 лева за юридически лица. Досега фирмите плащаха от 500 до 1000 лева глоба, а гражданите от 100 до 500 лева.
Целта на тези санкции е да се ограничи нерегламентираното лепене на афиши, а също и да имаме приятна градска среда, обясни причините за завишените глоби юрисконсултът от общинската администрация Димитър Кискинов.
Според мен тази наредба е неприложима. По-добре е да се създаде общинско предприятие за екстериорна реклама, което да следи и премахва незаконните плакати и рекламни материали, предложи общинският съветник от “Синята коалиция” Николай Недков.
Деян Балев

Коментари

Новини Варна