IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Икономика
13:11 | 21 ноември 2014
Обновен: 23:40 | 24 март 2024

Бизнесът очаква скок на инвестициите

Смятам, че ще се направят много и различни инвестиции в града по време на подготовката му за младежка столица, каза Иван Табаков

По материала работи: Златина Добрева
Бизнесът очаква скок на инвестициите

Очаквам скок на инвестициите във Варна. Така председателят на Варненската търговско-индустриална камара Иван Табаков коментира новината, че градът ни ще бъде Eвропейска столица на културата през 2017 година.
Със сигурност това е една много добра новина за нас. Смятам, че ще се направят много и различни инвестиции в града по време на подготовката му за младежка столица, допълни Табаков.
Той очаква и европейски средства, с които да се приведе в необходимия вид градът за домакинството му на европейската инициатива.
Според мен най-печеливши ще бъдат фирмите за строителство и различно оборудване, анализира Иван Табаков. Той е на мнение, че като цяло бизнес средата в морската столица ще получи стимул за положително развитие.
Разбира се, бизнесът във Варна ще започне подготовка за домакинството. Най-вероятно ще стартираме и кандидатстването по различни европейски програми, каза шефът на Варненската търговско-индустриална камара. Ще бъдат набелязани конкретните направления, по които да се търсят пари от Брюксел, каза Табаков.
Деян Балев

Коментари

Новини Варна