IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Икономика
08:14 | 27 януари 2015
Обновен: 23:06 | 25 април 2024

Топлото време „удари“ рамо на барчетата

Забраната за пушене повлияла положително на оборотите

По материала работи: Златина Добрева
Топлото време „удари“ рамо на барчетата

Топлото време през миналата седмица е помогнало на кафенетата във Варна да вдигнат оборотите. Това установи репортерска проверка на в. „Черно море“.
Въпреки че отопляваме нашето заведение, по време на големите студове от началото на годината нямахме толкова клиенти, колкото дойдоха от понеделник до петък, каза пред вестника ни 34-годишната барманка Таня Иванова.
Тъй като ние стриктно си спазваме наредбата за забрана на тютюнопушенето, при нас няма как някой да запали вътре цигара. Трябва да го направи на масичката за пушене отвън, а когато е студено, не е никак комфортно. Възможно е затова да не сме имали много посещения, смята Таня.  
Да, факт е, че имахме повече клиенти през миналата седмица, потвърди и 38-годишният управител на заведение Михаил Симеонов. Извадихме масите навън, така че и на пушачите да им е удобно, докато консумират, да си пушат цигарите, допълни Симеонов.
Когато е топло, хората излизат на разходка, а какъв по-хубав завършек на една разходка от добро кафе с фреш, казва с усмивка на лице Михаил Симеонов.
Таня и Михаил са на мнение, че връщането на тютюневия дим в заведенията няма да реши проблемите на бранша. Припомняме, че наскоро депутати отново изкараха темата на дневен ред в Народното събрание.
Откакто не се пуши вътре, в барчето идват майки с колички. Да ви кажа честно, те оставят немалки суми, тъй като стоят повече време и поръчват кафета, сокове, вода, обясни Таня Иванова.
Когато се пушеше в заведението, съм имала случай – влиза мъж, поръчва си едно кафе и стои 3 часа. Чете вестник, пуши цигари. А печалбата ми е само от едното му кафе, сами смятайте каква ми е ползата, разказа Таня Иванова.
Според Михаил не е редно в един ресторант да се пуши. Неприятно е, докато консумираш храна, да поемаш и тютюнев дим, смята управителят.
Деян Балев

Коментари

Новини Варна