IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Икономика
11:22 | 30 януари 2015
Обновен: 09:52 | 15 април 2024

Германци прогнозират ръст на записванията към морските курорти

За десета година община Варна се представи на международното туристическо изложение в Щутгарт

По материала работи: Златина Добрева
Германци прогнозират ръст на записванията към морските курорти

Първите туристически анализи на германския туристически пазар за 2015 г. бяха представени от проф. д-р Мартин Ломан, анализатор и преподавател в университета по туризъм в гр. Кил, по време на международното туристическо изложение CMT(Caravan – Motor – Touristik) в Щутгарт. От представените данни, става ясно, че за т. г. се очаква ръст до 1,4% в записванията към морските курорти, в т. ч. и за България. Анализът на мотивите и нагласите, които оказват най-голямо влияние за определяне на дестинацията, показва, че 68% от пътуващите германци предпочитат страни и региони, където има слънце, море и плажове и този дял ще нараства през следващите 10 г.
За десета поредна година община Варна се представи на международното туристическо изложение. Основният интерес на посетителите бе насочен към възможностите за почивка на българското Черноморие, представено в каталозите на всички големи и средни немски туроператори. През 9-те дни на панаира щандът на общината се радваше на голям интерес, като много от посетителите желаеха да повторят почивката си от предходни години, а други вече възползвали се от ранните намаления, желаеха да получат повече информация за града, курортите и културния календар, съобщиха от Туристическия информационен център.
Представени бяха новите рекламни материали, които дирекция „Туризъм” подготви по повод участието на международни туристически изложения: каталози с хотели, карти на Варна, курортите „Златни пясъци“ и „Св. Св. Константин и Елена“, имиджова брошура с 20 мин. рекламен клип за града и културен календар. На щанда бяха и брошурите, направени по проект „Регионален туристически продукт – Различното преживяване – качество, полза и стойност”, популяризиращ природното, културно и историческо наследство на общините Варна, Аврен, Аксаково, Белослав и Девня.
CMT в Щутгарт е най-голямото туристическо изложение в Европа, което е ориентирано към крайния потребител. Тази година страна-партньор на проявата беше Румъния. От управлението на изложението отчитат рекорден брой посетители тази година - общо 241 000, изложителите са били 2012 от 98 страни и 365 региона и градове. Панаирът съвпада и с актуалните туроператорски намаления, валидни до края на януари.

Коментари

Новини Варна