IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Икономика
18:02 | 6 март 2015
Обновен: 13:11 | 18 април 2024

Германците искат лятна ваканция в България

За немските туристи страната ни е позната най-вече с хубавите си плажове и е предпочитана дестинация за лятна почивка.

По материала работи: Деян Михайлов
Германците искат лятна ваканция в България

По официални данни страната ни е била посетена от около 1 милион германски граждани през изминалата година, като над 700 000 от тях – с цел туризъм. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова на пресконференция в Берлин, част от форума на едно от най-престижните международни туристически изложения в света – ITB, с участници от 180 страни. България се представи с над 50 туристически компании и организации заедно с Министерството на туризма.

За немските туристи страната ни е позната най-вече с хубавите си плажове и е предпочитана дестинация за лятна почивка. За да привлече вниманието и върху разнообразните възможности за културно-исторически, селски и еко туризъм, Министерството на културата реализира мащабна информационна кампания на немския пазар, включваща реклама в туристически сайтове, телевизионни програми и печатни издания. През януари 2015 е отчетен ръст от близо 45% на посещенията на немски граждани в страната, което е сигурен знак, че резултатите от кампанията вече са налице и германците започват да откриват възможностите за туризъм и извън летния сезон.

Коментари

Новини Варна