IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Икономика
10:15 | 26 март 2015
Обновен: 14:03 | 27 март 2024

Студенти икономисти станаха мениджъри за 1 ден в „Солвей Соди“

Акцент в разговорите бяха иновациите и социално-отговорният проект на дружеството Академия „Иновация в действие“

По материала работи: Ставри Таргов
Студенти икономисти станаха мениджъри за 1 ден в „Солвей Соди“

Студенти от 2 до 5 курс от Икономически университет – Варна, станаха мениджъри за един ден в „Солвей Соди”, Девня.  За поредна година дружеството се включи в националната инициатива на фондация „Джуниър Ачийвмънт България“ -  “МЕНИДЖЪР ЗА ЕДИН ДЕН”.
Студентите имаха шанса да се запознаят и разговарят с Мениджър на 2014 г. Спирос Номикос, изпълнителен директор на „Солвей Соди”. Акцент в разговорите бяха иновациите и социално-отговорният проект на „Солвей Соди” Академия „Иновация в действие“.
Анелия Димова, директор „Човешки ресурси”, и Неделчо Едрев, финансов мениджър, приветстваха бъдещите икономисти с „Добре дошли” на територията на най-големия содов завод в Европа, който е пример за устойчиво развитие и двукратен носител на националната награда „Най-добър чуждестранен инвеститор в България”. Те ги запознаха с управленската структура на предприятието, с професионалните ангажименти на мениджърите, като изразиха надежда, че това посещение в „Солвей Соди” ще помогне за професионалната ориентация и реализация на студентите.
Студентите разгледаха производствените инсталации и бяха впечатлени от мащабите на содовия завод, от направените инвестиции и съвременното управление на производствения процес, от усилията, които се полагат в сферата на безопасността и опазването на околната среда. Запознаха се с историята и с бъдещите планове за развитие на предприятието, което осигурява 1 % от целия износ на България.
Ученици от 10 и 11 клас от СОУ ,,Димитър Благоев", Провадия посетиха «Провадсол», филиал на «Солвей Соди», където се запознаха със зала за управление и контрол на технологичния процес, сондажни площадки за добив на разсол, работилници за ремонт и техническо поддържане на технологично и сондажно оборудване.

Черно море

 

Коментари

Новини Варна