IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Икономика
14:27 | 27 май 2015
Обновен: 13:43 | 17 април 2024

Едва 200 000 лв. събрала общината от туристическа такса

Варненските общинари призоваха хотелиерите да си плащат дължимото

По материала работи: Златина Добрева
Едва 200 000 лв. събрала общината от туристическа такса

До момента постъпленията от туристически данък и такси в бюджета са 200 000 лв. Това разкриха по време на днешния Обществен съвет по туризъм от община Варна.
За миналата година приходите бяха в размер на 4,5 млн. лв., обяви директорът на туристическата дирекция Соня Георгиева.

Варненските общинари призоваха хотелиерите да си плащат дължимото. През 2014 г. стана ясно, че има такива, които са укрили туристически данък и такси. Те не декларирали, че имат изобщо гости. След направените проверки се оказало точно обратното. Бизнесмените си понасят последствията, обявиха общинските чиновници.

В двора на Археологическия музей ще се приготвят гурме ястия, стана ясно още по време на Обществения съвет по туризъм. Готвенето ще е по повод фестивала за вино и храна, който ще се проведе в морската столица от 12 до 14 юни.

Най-добрите готвачи в България ще се съберат на едно място, за да демонстрират своите тристепенни гурме менюта. Вината, които ще вземат участие във фестивала, са от 40 изби в страната ни.
Деян Михайлов

Коментари

Новини Варна