IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Икономика
13:58 | 28 май 2015
Обновен: 10:38 | 17 април 2024

Летище Варна бе домакин на среща на СУВОС

Бяха представени резюмета от проведените във Варна и Бургас през март информационни срещи

По материала работи: Златина Добрева
Летище Варна бе домакин на среща на СУВОС

На 28 май на летище Варна се състоя четвъртата редовна среща на Съвета за Съвместно управление на въздействието върху околната среда в района на летищата (СУВОС) в България, домакин на която бе „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД.

Фокусът на срещата бе насочен към следните теми: Резюме от проведените информационни срещи с местните общности във Варна и Бургас през месец март. Обсъждане проектите за актуализация на документите на СУВОС – „Правилник за дейността на Съвет за СУВОС“ и „Обща визия за околната среда“.
Бяха представени резюмета от проведените във Варна и Бургас през март 2015 г. информационни срещи относно дейността на СУВОС, на които присъстваха представители на авиационната общност, местната власт и туризма. Обсъдени бяха поставените въпроси и областите от интерес за различните заинтересувани страни.

Бяха разгледани проектите за актуализация на документите, регламентиращи дейността на СУВОС – „Правилник за дейността на Съвет за СУВОС“ и „Обща визия за околната среда“, както и целите и показателите за работата на СУВОС в периода до 2019 г., като същите бяха обсъдени и приети от представителите на членовете на СУВОС. Основната цел на тази актуализация бе двата документа напълно да се синхронизират с публикуваната от ЕВРОКОНТРОЛ през м. септември 2014 г. „Спецификация за Съвместно управление на въздействието върху околната среда в района на летищата“ (EUROCONTROL Specification for Collaborative Environmental Management - CEM).
По време на срещата бяха избрани нови председател и заместник председател на Съвет за СУВОС за следващите 2 години, в съответствие с правилника за дейността на форума. За председател бе избрана г-жа Елена Лакова от „Летище София“ ЕАД, а за зам.-председател - г-жа Милена Василева от „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД.
В срещата взеха участие и представители на авиокомпании, които не са членове на СУВОС, което е ясен знак за разширяващото се сътрудничеството в областта на авиацията по отношение намаляване на въздействието върху околната среда.

Коментари

Новини Варна