IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Икономика
14:26 | 29 юли 2015
Обновен: 17:40 | 17 април 2024

Парламентът избра подуправителите на БНБ

Това са досегашните Димитър Костов и Калин Христов, и новото лице - Нина Стоянова

По материала работи: Златина Добрева
Парламентът избра подуправителите на БНБ

Парламентът избра предложените от гуверньора на БНБ подуправители на бнката.

122-ма от депутатите подкрепиха предложението на управителя Димитър Радев за негови заместници. Това са досегашните Димитър Костов и Калин Христов, както и новото лице в екипа - Нина Стоянова.

ГЕРБ, с изключение на Методи Андреев, ДПС, депутатите от АБВ и БДЦ, застанаха зад тримата кандидати.

Въпреки че от Патриотичния фронт заявиха, че ще напуснат залата, те останаха и гласуваха „против", също като БСП и "Атака". Така се събраха 65 гласа против и 4 въздържали се.

В началото на пленарното заседание управителят на БНБ Димитър Радев заяви пред депутатите, че всеки от кандидатите за подуправители на БНБ е експерт с безупречна репутация.

Радев представи поотделно и тримата кандидати за негови заместници, посочва Дарик. Той предлага Димитър Костов за кандидат за подуправител - ръководител на управление "Банков надзор", Калин Христов за кандидат за подуправител - ръководител на управление "Емисионно", и Нина Стоянова за кандидат за подуправител - ръководител на управление "Банково" на Българската народна банка.

Коментари

Новини Варна