IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Икономика
16:19 | 21 август 2016
Обновен: 12:24 | 17 април 2024

1 млн. лв. за стрес тестовете на застрахователите

КФН иска стрес тестовете да дадат информация относно потенциалните ефекти върху финансовото състояние и платежоспособността на застрахователите и презастрахователите

По материала работи: Слав Велев
1 млн. лв. за стрес тестовете на застрахователите

Около 1 млн. лв. ще струват стрес тестовете на застрахователите. Това стана ясно от Комисията за финансов надзор (КФН), която обяви цената за своята стартирала обществена поръчка. Крайният срок за кандидатстване е 21 септември 2016 г.

 

Комисията съобщи, че Европейският орган за застраховане и професионално пенсионно осигуряване (EIOPA) ще изработи методологията за извършване на стрес тестовете на българските застрахователи и презастрахователи на индивидуално и групово ниво, но друг ще организира и проведе теста.

 

КФН иска стрес тестовете да дадат информация относно потенциалните ефекти върху финансовото състояние и платежоспособността на застрахователите и презастрахователите в резултат на набор от определени промени в рисковите фактори, близки до извънредни, но възможно най-вероятни събития.

 

trud.bg

Четете още: МС дава четвърт милион за нова зала в Президентството

 

Коментари

Новини Варна