IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Икономика
12:47 | 23 февруари 2017
Обновен: 07:06 | 23 април 2024

Израел дари линейка на УМБАЛ „Света Марина“

Болницата получи и 20 000 лв. за оборудването й

По материала работи: Ставри Таргов
Израел дари линейка на УМБАЛ „Света Марина“


Израел дари линейка на УМБАЛ „Света Марина“ във Варна. Автомобилът бе предоставен на БЧК от сродната организация Червен Давидов щит чрез Двунационалната търговска камара България – Израел. Нейният президент Авиноам Катриели сподели, че камарата е осигурила досега 5 линейки на български лечебници, като тази е първата за Варна. Съвсем скоро ще има реанимобил и за друга варненска болница, обеща Катриели. Бих искал дареният специализиран автомобил да е в услуга на варненци и хората от региона, добави той.

 

Изпълнителният директор на УМБАЛ „Света Марина“ проф. д-р Валентин Игнатов благодари за дарението и обясни, че с линейката ще се транспортират най-вече тежко пострадали хора от хеликоптерната площадка до Спешния център на лечебното заведение. Досега това е ставало на ръце.

 

Израелската страна дари и 20 000 лв. за оборудване на линейката. С тези средства ще се купят кислородни апарати, кардиошокове и други уреди за спасяване на човешки живот.

 

На тържественото връчване на ключовете бе и председателят на БЧК Христо Григоров. „Радвам се, че можем да помогнем с оглед на състоянието на българското здравеопазване“, каза той.

Ставри Таргов

 

Коментари

Новини Варна