IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Икономика
14:04 | 25 февруари 2017
Обновен: 02:23 | 25 април 2024

Половината от печалбата на държавните фирми ще влиза в бюджета

Половината от печалбата на държавните фирми ще влиза в бюджета

По материала работи: Юлиян Атанасов
Половината от печалбата на държавните фирми ще влиза в бюджета

50% от печалбата на държавните фирми ще влиза в бюджета, решиха министрите. Взетото днес решение се отнася за финансовата 2016 година.Процентът на отчисления е заложен в Закона за държавния бюджет за 2017 година, съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет.От обхвата на разпореждането са изключени болниците, като се отчита тяхната специфика и изключителната им зависимост от ограничен брой източници на финансиране.

 

Извън обхвата на разпореждането са и дружествата от отрасъл "Водоснабдяване и канализация“, тъй като водният сектор е в процес на реформа и изпълнява предварителни условия на Еврокомисията, без които няма да бъдат усвоени евросредства за периода 2014-2020 година.Срокът за внасяне на отчисленията и дивидентите за държавата е 31 май 2017 г. До 15 юли 2017 г. трябва да се издължат и дружествата, които съставят консолидиран годишен финансов отчет.

 

Още по темата четете на Investor.bg

 

Четете още: Можем да гласуваме все още за дръвото в Насалевци

Коментари

Новини Варна