IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Икономика
12:20 | 25 февруари 2017
Обновен: 03:16 | 10 април 2024

Спряха обществената поръчка за ремонт на кораба "Академик"

Причината - серия от нарушения

По материала работи: Ставри Таргов
Снимка БГНЕС

Проверка на обществената поръчка за ремонт на научно-изследователския кораб "Академик" е установила серия нарушения на процедурата. Поръчката е спряна, съобщи новият директор на Института по океанология във Варна проф. Снежана Мончева.

 

В процеса на ревизия на тази поръчка се установиха страшно много несъответствия в конструкта на самата поръчка, в обслужването на самата поръчка. За правното обслужване на самата поръчка е сключен договор с юрисконсултанска фирма на стойност 36 000 лева и то само до момента на избор на изпълнител, без въобще тези средства да са капитализирани и да са включени в самата цена на ремонта, каза тя. Сумата, която е дадена като цена на ремонта, е един милион и 100 000. Законови такси за обслужване на самата поръчка въобще не са предвидени. Ремонтната ведомост има много несъответствия.  

 

От Националния съюз на превозвачите и морски браншови организации се обявяват против спирането на обществената поръчка. Те са изпратили писмо до  новия областен управител на Варненска област Тодор Йотов и до председателя на БАН Юлиан Ревалски.

БНР

 

Още по темата   Отпускат 1,1 млн. лв. за ремонт на кораба "Академик"

Коментари

Новини Варна