IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Икономика
11:29 | 26 март 2017
Обновен: 14:07 | 14 март 2024

НАП отчете над 700 часа данъчни уроци в училищата

ЕС въвежда проект за фискално образование до края на годината

По материала работи: Деян Михайлов
НАП отчете над 700 часа данъчни уроци в училищата

Над 700 учебни часа, посветени на данъците и осигурителните вноски в средните училища в странатаq проведоха лектори на НАП в рамките на образователния проект на Агенцията „Влез в час с данъците“. 

 

В продължение на 3 години приходната агенция реализира образователната програма, която има за цел да повиши данъчната и финансова грамотност на подрастващото поколение в България, съобщи НАП.


Агенцията въведе миналата година система си за онлайн обучение.

 

На адрес www.vlezvchas.bg са достъпни видео уроци за различните данъци в България, здравното и социално осигуряване, важността на касовата бележка, държавния бюджет и други. Данъчните курсове дават отговори и на въпросите „Кога декларираме доходите си“, „Как се възстановяват здравноосигурителните права“ и други полезни теми.

 

След края на всеки видео урок учениците, които са се регистрирали в портала, могат да отговорят на няколко въпроса и да се състезават за големи награди - дронове, електронни книги, портативни говорители или камери за екстремни спортове.

 

Близо 500 ученици решават тестове по данъци и осигуровки на www.vlezvchas.bg в момента.

 

През изминалата седмица НАП представи опита си във фискалното образование пред работна група към Европейската комисия, която подготвя програма на фискално обучение на ЕС. Според съобщението, образователният проект е получил висока оценка в Брюксел и част от подходите, използвани в България, ще бъдат възприети и на европейско ниво.

investor.bg

Коментари

Новини Варна