IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Икономика
11:54 | 6 април 2017
Обновен: 17:29 | 17 април 2024

Мая Манолова, омбудсман на република България: Природният газ поскъпва по неясни принципи и правила

Трябва да се търси баланс между интересите на енергийните дружества и гражданите

По материала работи: Ставри Таргов
Мая Манолова, омбудсман на република България: Природният газ поскъпва по неясни принципи и правила

Решението на КЕВР за поскъпването на природния газ е в интерес само на енергийните дружества. Това съобщи в сутрешния блок на тв „Черно море“ омбудсманът на република България Мая Манолова. Вбесяващото за хората е липсата на ясни принципи и правила за увеличението.

 

Никой не знае защо при нас природният газ поскъпва с 30% при условие,  че ръстът на световните пазари е 13 – 15%. Има и друго. Защо когато цената на природния газ вървеше надолу, КЕВР обясняваше, че това няма пряка връзка с парното и топлата вода. А сега се твърди точно обратното, каза още Манолова.

 

Най-лесният начин за оздравяване на едно предприятие е да вземеш парите за това от джоба на хората. Затова съм изпратила препоръка до КЕВР с надеждата да се вразуми.  Трябва да се намери балансирано решение, което да отговаря на интересите и на енергийните дружества, и на гражданите.

 

Никой не излезе с ясна сметка защо се случва въпросното поскъпване. Независима съдебна експертиза ще покаже какви са точните сметки, добави омбудсманът.    

Иван Барбов

Ставри Стефанов

 

Още     "Щрихи от утрото" (6.04.2017) - Реално ли е исканото шоково поскъпване на природния газ?

Коментари

Новини Варна