IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Икономика
16:51 | 21 април 2017
Обновен: 17:12 | 4 април 2024

Пазарът на имоти във Варна уверено върви нагоре

Цените и активността в сектора на имотите в морската столица продължават да се увеличават

По материала работи: Юлиян Атанасов
Пазарът на имоти във Варна уверено върви нагоре

Активността на пазара на имоти във Варна и цените на жилищата продължават да се увеличават, отчитат от консултантска компания. Експертите отчитат, че търсенето на имоти значително изпреварва предлагането в морския град. Има и известно разминаване между конкретните имоти, които се предлагат, и тези, които се търсят най-активно, отчита Делян Димитров, регионален мениджър във Варна.„Това ще бъде едно от основните ни първи предизвикателства в рамките на тази година – да създадем у двете страни реалистични очаквания за това, което могат да постигнат на днешния пазар”, коментира Димитров.

 

Сделките се увеличават

 

През 2016 г. броят на реално сключените сделки във Варна е с около 4-5% по-висок спрямо предходната 2015 г., отчита Люба Атанасова, изпълнителен директор на фирмата. Допълнителен ръст от около 2% се наблюдава в първото тримесечие на настоящата 2017 г.Димитров посочва, че именно активното търсене ще бъде един от факторите за допълнителен ръст на цените във Варна през тази година. През 2016 г. ръстът достига около 5-6%, отчитат от компанията.Най-търсени от купувачите са двустайните и тристайните апартаменти в града. Близо половината от сключените в последните месеци сделки са на стойност между 30 хил. и 50 хил. евро. Други 20% от реализираните имоти струват между 50 хил. и 70 хил. евро. Малко под 10% са покупките на апартаменти на стойност над 100 хил. евро.

 

investor.bg

 

Четете още: Н. Попова, библиотекар: Любовта към книгата пламва още у дома

Променят маршрута на автобусна линия 109

 

Коментари

Новини Варна