IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Икономика
13:19 | 21 май 2017
Обновен: 23:33 | 7 април 2024

Жените в бизнеса допринасят с милиарди за британската икономика

Управлявани от жени компании са инжектирали 3 млрд. паунда в икономиката през последната година

По материала работи: Юлиян Атанасов
Жените в бизнеса допринасят с милиарди за британската икономика

Компаниите, управлявани от жени, са допринесли за икономиката на Великобритания с 3 млрд. паунда (3,8 млрд. долара) през последната една година, показва изследване на Founders4Schools, публикувано в Business Matters Magazine.Изследването показва, че има общо 871 компании с оборот над 250 млн. паунда  (324 млн. долара), които са ръководени от жени. Фирмите отчитат среден годишен растеж от 28%.

 

Поводът за проучването е предстоящото през юни международно събитие в Силициевата долина, по време на което 15 от най-бързо развиващите се британски технологични компании, ръководени от жени, ще представят своя бизнес пред потенциални нови клиенти, инвеститори и партньори. Според организаторите Лондон е една от най-успешните технологични екосистеми в света и споделя много силни страни със Силициевата долина – креативност, иновации и предпримачество.

 

В същото време България попада в топ 5 на държавите, в които жените имат най-голям процент представителство в управлението на бизнеса в бордовете на корпоративни структури – почти 30%, сочи изследване на EY в 91 държави.Индексът за равнопоставеност на половете, който бива публикуван всяка година от Института по равнопоставеност на половете към Европейската комисия, показва, че скандинавските страни са най-напред в напредъка си в тази област. България се нарежда на около 30-то място.

investor.bg

 

Четете още: Протест в Мадрид с искане за оставка на премиера

Коментари

Новини Варна