IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Икономика
13:14 | 25 юни 2017
Обновен: 23:37 | 7 април 2024

Египет влага $10 млн. за връщане на туристите в Шарм ел Шейх

Туризмът е един от основните източници за валута в хазната

По материала работи: Юлиян Атанасов
Египет влага $10 млн. за връщане на туристите в Шарм ел Шейх

Египет ще похарчи 10 млн. долара за кампания за привличане на туристи в Шарм ел Шейх, съобщава „РИА Новости”, цитирана от Monitor.bg. Курортният град на брега на Червено море в Синайския полуостров загуби най-много от прекъсването през есента на 2015 г. на полетите от Русия и Великобритания към арабската страна. Ембаргото бе въведено от съображения за сигурност, след терористичния акт срещу руски пътнически самолет над Синайската пустиня.

 

От туристическото министерство ще изготвят 6 месечен план за реклама и ще определят към кои страни основно да бъде насочена тя. Туризмът е един от основните източници за валута в хазната на Египет. До края на октомври 2105 г. отрасълът е осигурявал 11,5% от БВП на страната и 14% от валутните приходи. Най-много туристи в най-многолюдната арабска държава са идвал и от Русия, Великобритания, Германия, Италия и Франция.

 

Четете още: Две германки печелят от крив зарзават

Коментари

Новини Варна