IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Икономика
10:16 | 27 юни 2017
Обновен: 17:36 | 15 април 2024

Касовите бележки – задължителни и при плащане с карта

От НАП отчитат увеличение на приходите от преки и косвени данъци

По материала работи: Юлиян Атанасов
Касовите бележки – задължителни и при плащане с карта

Издаването на касова бележка е задължително не само когато плащането е в брой, но и при разплащане с карта – без значение дебитна или кредитна, ваучер или чек. Единствено при плащане по банков път не се издава фискален бон, напомнят от Агенцията по приходите. От там съветват още да пазим касовите си бележки, тъй като те гарантират спазването ни на правата като потребители.

 

С цел засилване на вниманието на потребителите към това да вземат бележките си от НАП продължават с лотарията. До два месеца ще бъде даден старт на второ издание на лотарията, в която се участва посредством регистриране на касов бон. А стимулът за участие ще е сериозен. От приходната агенция обещават голямата награда през тази година да е 50 000 лв. в брой.

 

Игровият принцип явно дава резултат, тъй като от НАП отчитат  увеличение на приходите от преки и косвени данъци и подобрена информираност на обществото. В лотарията след края на първата част на играта са регистрирани над 51 милиона касови бележки на стойност над 670 млн. лв.

http://agrozona.bg

 

Четете още: Автоинструктори и школи за шофьорски курсове излизат на национален протест

 

Коментари

Новини Варна