IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Икономика
21:23 | 24 юли 2017
Обновен: 11:01 | 21 април 2024

Добри климатични условия за пшеницата по света

Украйна изпреварва Русия в износа на зърно за 2017 г.

По материала работи: Юлиян Атанасов
Добри климатични условия за пшеницата по света

Реколтата от пшеница напредна бързо във Франция миналата седмица, потвърждавайки динамиката от предходната седмица. Падналите  дъждове в няколко области принудиха производителите да ускорят темпото на работа. Жътвата е по-рано от обичайното и  анализаторите вече предвиждат, че производството на мека пшеница във Франция ще достигне 36,64 млн. тона. Качеството е с добри протеинови нива, което предполага по-широк спектър от възможности за износ, пише Agritel.Падането на долара спрямо еврото се засили и общата валута е около 1.1670 тази сутрин. До края на миналата седмица европейските цени се опитваха да се стабилизират, като в малкия спад на CME се появиха по-големи обеми и почти не се промениха на Euronext.

 

Ситуацията в САЩ

 

Повишени от метеорологичните условия през последната седмица, цените на царевицата и соята ще започнат да спадат в САЩ. Дъждове се прогнозират в Средния Запад , които ще подобрят условията на реколтата след дългия период на засушаване.Пшеницата в Чикаго поевтинява, като цените в Минеаполис също са под натиск поради слабата продукция на пролетна пшеница.

 

Черноморски басейн

 

Украйна изпреварва Русия в износа на зърно за 2017 г. През изминалата седмица страната изтъргува  207 000 т пшеница и 190 000 т ечемик. Голяма част от този ечемик може да отиде в Китай.Руски изнесе 162 000 т пшеница и 157 000 т ечемик. Турски, египетски и ливански купувачи проявяват интерес към руската продукция.

http://agrozona.bg

 

Четете още: Български армейски хеликоптер на мисия срещу пожарите в Черна гора

Коментари

Новини Варна