IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Икономика
13:39 | 16 август 2017
Обновен: 03:39 | 29 март 2024

България и Египет ще си сътрудничат в областта на туризма

Правителството одобри проект на споразумение за сътрудничество

По материала работи: Юлиян Атанасов
България и Египет ще си сътрудничат в областта на туризма

Правителството одобри проект на споразумение за сътрудничество в областта на туризма между ресорните министерства на България и Египет.Двете страни ще стимулират обмена на информация и опит в планирането на маркетинговите си стратегии в сектора. Поставя се фокус върху видовете туризъм, които имат най-голям потенциал за взаимно привличане на туристи, а също и на туристи от трети страни, включително от далечни пазари.

 

Министерствата на туризма на България и Египет ще си сътрудничат в подготовката и участията на международни изложения, панаири и други прояви, по време на които ще промотират общи туристически продукти в културния, историческия, уелнес, фестивалния, селския, еко, религиозния, кулинарния и други видове туризъм. Те ще си помагат по инициативи за популяризиране на културно-историческите паметници на своите територии.Споразумението предвижда България и Египет да си съдействат също за развитието на туристическата си инфраструктура. Те ще обменят информация за планирането и реализирането на проекти в туризма и за наличието на потенциални инвеститори в сектора, като ще си предоставят взаимно експертни разработки, анализи и други документи и информационни материали.

Четете още: Откриха дядо в планината след два дни без храна и вода

Коментари

Новини Варна