IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Политика
17:50 | 16 август 2017
Обновен: 14:13 | 14 март 2024

Макрон тренира с Олимпик преди срещата с Борисов

Треньорът Руди Гарсия пък подари на френския държавен глава фланелка на бившия играч на Рома Франческо Тоти

По материала работи: Борис Проданов
Макрон тренира с Олимпик преди срещата с Борисов

Френският президент Еманюел Макрон изненада играчите на футболния клуб "Олимпик Марсилия", като се появи в тренировъчната им база и дори тренира с тях.


Държавният глава, който е на почивка в Марсилия, е заклет почитател на "Олимпик". Макрон пристигна в базата на отбора с охранителите си и първо проведе разговор с президента на клуба Жак Анри-Ейро.


След това президентът слезе на терена, направи си снимки с играчите, а после облече футболен екип и заедно с част от гардовете си се изправи срещу футболистите на "Олимпик Марсилия". Въпреки голямото желание на Макрон професионалистите победиха с 3:2.


Треньорът на френския тим Руди Гарсия пък подари на френския държавен глава фланелка на бившия играч на "Рома" Франческо Тоти.

Макрон е фен на Тоти, а Гарсия е бил треньор на "Рома".


"Президентът е доста голям техничар, и най-вече спортсмен! Много сърдечен и достъпен", коментира Гарсия пред френския "Екип".


Еманюел Макрон прекара два часа в базата на отбора, като след мача закуси с футболистите. На 25 август президентът на Франция ще пристигне на посещение в България. Може би Макрон се е подготвял за приятелски мач с премиера Бойко Борисов, който дори бе картотекиран като нападател във "Витоша" (Бистрица).

 

дир.бг

Коментари

Новини Варна