IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Икономика
15:42 | 18 август 2017
Обновен: 20:30 | 21 март 2024

Красен Кралев: Варна е водеща община в сферата на масовия спорт

По материала работи: Пламен Янков
Красен Кралев: Варна е водеща община в сферата на масовия спорт

Варна се очертава като водеща община в сферата на масовия спорт. Това заяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев след откриването на модерната спортна площадка в ОУ „Христо Ботев“ във Варна. Няма да се уморя да повтарям, че здравето на нацията стои над печеленето на медали. Ако има такива съоръжения и когато накараме децата да спортуват, по естествен път ще дойдат и успехите в професионалния спорт“, каза още министърът. Тази площадка е важна крачка за изграждането на здраво поколение. Както е известно, България е държавата в ЕС, където хората спортуват най-малко. А това се отразява на здравето на всички. Дай Боже, и учителите, и директорите да имат по-позитивно отношение към часовете по физкултура, които са изключително важни за развитието на децата, допълни министър Кралев. 


Той не скри, че в национален мащаб училищата, в които няма физкултурни салони, са над 400. Повечето от тях са в малките населени места.  Не липсват обаче единични случаи и в големите градове като София и Пловдив. Варна не прави изключение – примерът за това е „Найден Геров“, учебно заведение с над 50-годишна история. Причините там да няма физкултурен салон са от различно естество, вероятно и заради липса на стратегия през годините, каза още Красен Кралев. 

 

СТАВРИ СТЕФАНОВ

 

Коментари

Новини Варна