IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Икономика
10:56 | 20 август 2017
Обновен: 06:19 | 21 април 2024

Премиерът допуска концесия за магистрала "Черно море"

"Черно море" е част от магистралния пръстен на страната, замислен преди около половин век, но така и нереализиран досега

По материала работи: Юлиян Атанасов
Премиерът допуска концесия за магистрала "Черно море"

Премиерът Бойко Борисов показва на китайски бизнесмени откъде би трябвало да минава магистрала "Черно море". Той заговори и за директни полети от Китай до Бургас.Магистрала "Черно море" може да бъде дадена на концесия, допусна премиерът Бойко Борисов. Това стана по време на среща с потенциални китайски инвеститори, проведена вчера в общината в Бургас в присъствието и на кмета Димитър Николов."Много напредваме по магистрала "Черно море", е отбелязал след срещата Борисов, цитиран от БГНЕС. "Искахме да видят трасето и кметът да представи и своите инвестиционни проекти", добавя Борисов, като отбелязва, че интерес е проявен и към пристанищните зони. Обсъдена е и темата за инвестиции в АЕЦ "Белене".

 

"Черно море" е част от магистралния пръстен на страната, замислен преди около половин век, но така и нереализиран досега. През годините за това трасе бяха лансирани множество версии, включително построяване и експлоатация на магистралата от катарски инвеститори или трансформирането й в скоростен път. Всичко това обаче остана само в сферата на намеренията и разговорите. Хората от областите Варна и Бургас непрекъснато настояват за решаване на проблема, тъй като в момента пътната връзка между двата града е една от най-натоварените и опасни в страната.

 

Би било добре, ако се пуснат директни полети от Китай до Бургас, които да се извършват не само в рамките на туристическия сезон, казва още Борисов. От разпространеното съобщение на правителствената пресслужба не става ясно дали бизнесмените от азиатската държава са заявили и някакви по-конкретни инвестиционни намерения.

 

Четете още: Тежко болни ще имат право на неодобрени лекарства

 

Коментари

Новини Варна