IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Икономика
11:53 | 24 септември 2017
Обновен: 00:40 | 17 март 2024

Изкуственият интелект – огромна възможност с необятни хоризонти за бизнеса

Тимо Елиът, иновационен евангелист в SAP

По материала работи: Юлиян Атанасов
Изкуственият интелект – огромна възможност с необятни хоризонти за бизнеса

Има огромен растеж на силата, която стои зад технологиите на изкуствения интелект. Темата не е нова. Но по-голямото количество данни и по-мощните алгоритми означават, че на машинното обучение (Machine Learning) предстои да трансформира почти всеки аспект от съвременния бизнес.Това каза в интервю за бизнес редактора на Bloomberg TV Bulgaria Ивелина Петрова Тимо Елиът, който е иновационен евангелист в SAP. Предаването е Boom&Bust, водещите - Кузман Илиев и Владимир Сиркаров.„Трудно можем да си представим бизнес, който да не би имал полза от машинното обучение. Може да го използваме с цел да подобрим взаимодействието между хората и компютрите, като например при ChatBox”, коментира още той.

 

„Може да го използваме, за да автоматизираме специализирания труд, с което да позволим на експертите да насочат усилията си към по-стратегически дейности“, добави Елиът.„И накрая, машинното обучение отваря възможности за извършване на неща, които не сме могли да правим преди това. Например в сферата на разпознаването на изображения съществуват приложения, които могат да проследят появяването на всяко лого в един видеоклип. Това е важно например за хората в маркетинга, когато искат да проследят определен бранд“, посочи още експертът.

 

 

Четете още: Американски военни самолети провокират Северна Корея

 

Коментари

Новини Варна