IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Икономика
11:30 | 24 септември 2017
Обновен: 22:39 | 16 март 2024

Продажбите на биопродукти в САЩ са нараснали с близо една четвърт

Благодарение на бума при пилешкото месо

По материала работи: Юлиян Атанасов
Продажбите на биопродукти в САЩ са нараснали с близо една четвърт

Темпото на ръст на продажбите на биологични продукти в САЩ през 2016 г. е надхвърлило значително разширението на пазара на хранителни стоки като цяло, като спрямо 2015 г. те са се увеличили с 23% до 7,6 млрд. долара, сочат данни на министерството на селското стопанстов на страната, цитирани от агенция „Интерфакс”.

 

 

Биологичното пилешко месо е в основата на силния растеж, като през миналата година търсенето му в САЩ е скочило с цели 78% спрямо предходната. Сега пилешкото месо е на трето място по реализирани количества след биологичните продукти, като отстъпва само на млякото (1,4 млрд. долара) и яйцата (816 млн. долара). Същевременно обаче делът на биологичното пилешко месо на пазара остава доста нисък – едва 3% от общите продажби на пилешко.От продажбите на биологични зеленчуци в САЩ през миналата година са получени 1,6 млрд. долара, а на плодове – 406 млн. долара.

SINOR.bg

 

 

Четете още: Гърция се отказва от данъка върху виното

 

Коментари

Новини Варна