IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Икономика
14:56 | 25 септември 2017
Обновен: 20:24 | 21 март 2024

Търсят 43-ма младежи за централните ведомства

Местата са по линия на „Старт на кариерата“

По материала работи: Пламен Янков
Търсят 43-ма младежи за централните ведомства

До 9 октомври в Бюрото по труда във Варна се приемат заявления на кандидати за работа в публичния сектор по програма „Старт на кариерата”. Инициативата, която се реализира от Министерството на труда и социалната политика и Агенцията по заетостта, дава възможност на безработни висшисти до 29 години да работят 9 месеца в централни институции, министерства, агенции, областни и общински администрации и да натрупат трудов стаж и опит по специалността си. 

 

За Варна са обявени 43 работни места в централни ведомства (Митница - Варна, Морска администрация - Варна, ОД на МВР - Варна, Комисия за защита от дискриминация – Варна, Комисия за защита на потребителите - Варна, Регионално управление на образованието - Варна, Областна дирекция „Земеделие” Варна, Бюро по труда - Варна и Регионална служба по заетостта Варна, Регионална дирекция за национален строителен надзор, Дирекция „Социално подпомагане” – отдел „Закрила на детето”, Областен отдел „Автомобилна администрация” Варна и други).


Областна администрация Варна е заявила 2 работни места, а община Варна - 3 места.


Търсят се предимно младежи, завършили право, икономически и технически специалности, администрация и управление, социални дейности, информатика и компютърни науки, архитектура, строителство и геодезия и други.


За да участват в „Старт на кариерата”, кандидатите трябва да са на възраст до 29 години, ненавършени до 9 октомври 2017 г. включително и да имат висше образование, съответстващо на изискванията на работодателя за заемане на конкретното работно място. Друго условие е да са регистрирани в бюрото по труда като безработни или заети  и да нямат трудов стаж по придобитата специалност от висшето образование.


По програмата в страната са обявени 2 566 работни места. 1 863 от тях са в централни институции и техните поделения в страната – Народно събрание, Министерски съвет, институцията на Омбудсмана, 18 министерства, държавни агенции, комисии, дирекции и други държавни институции.


Областните администрации в страната са обявили общо 56 работни места по програмата „Старт на кариерата”. Младите висшисти имат опции да избират и сред 647 работни места, обявени от 226 общински администрации.


Пълният списък на обявените работни места по процедурите, реда, условията и необходимите документи за кандидатстване могат да се намерят на официалната интернет страница на Агенцията по заетостта, съобщиха още от Бюрото по труда във Варна.

 

СТАВРИ СТЕФАНОВ

Коментари

Новини Варна